Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Bilim Dalı, iki öğretim üyesi, 1 yan dal araştırma görevlisi, 1 çocuk endokrin/diyabet hemşiresi, 1 endokrin/diyabet diyetisyeni ve 1 endokrin/diyabet psikoloğu olmak üzere toplam 6 kişilik bir ekiple çocuk endokrinolojisinin bütün alanlarında ayaktan ya da yatarak hizmet vermektedir. Ayrıca Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Eda Cengiz misafir öğretim üyesi olarak çalışmalarımıza katkıda bulunmaktadır. Aylık ortalama poliklinik sayısı 400 civarındadır. Bölümümüzde bütün endokrinolojik testler yapılmaktadır. Tıbbi Genetik, Çocuk Cerrahisi, Çocuk Ruh Sağlığı ve Neonatoloji bölümleri ile beraber “Cinsel Gelişim Farklılıkları/Bozuklukları Konseyi” düzenlenmektedir. Polikliniğimizde görülen hastaların, daha sonraki kontrolleri de ailenin istekleri de dikkate alınarak mümkün olduğunca  aynı hekim tarafından sürdürülmektedir.

Bölümümüzde 0-18 yaş grubundaki çocuklara aşağıdaki alanlarda hizmet verilmektedir.

– Ergenlik sorunları ve ergenlik kontrolü (erken ve gecikmiş ergenlik)

– Boy kısalığı ve gelişme geriliği, BonExpert ile Kemik Yaşı Değerlendirmesi

– Bütün yönleriyle Diyabet ve tedavisi, MODY ve diğer genetik diyabet türlerinin tanısı

– Obezite