1993 yılında Koç Üniversitesi Vehbi Koç Vakfı tarafından kurulmuştur.

2008 yılında Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Tıp Fakültesi kurulması yönünde karar almıştır.

2009 yılında Yüksek Öğretim Kurulu ve Bakanlar Kurulu kararı ile Tıp Fakültesi kurulması kararı onaylanmıştır.

08.04.2010 tarihinde Yüksek Öğretim Kurulu’nun kararıyla Tıp Fakültesi’nin öğrenci alma ve eğitime başlamasına izin verilmiştir.

2011 yılında Topkapı mevkiinde Koç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Kampüsü inşaatı başlamış ve 2014 Eylül ayında Koç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Kampüsü’nün ilk bölümü açılmıştır.

2016 yılında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı kuruldu ve ilk Anabilim Dalı Başkanı olarak Prof. Dr. Ilmay Bilge görev aldı.

2017 yılında Koç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Kampüsü’nün ek bölümleri açılmıştır.

2017 yılında Tıpta Uzmanlık Kurulu tarafından Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’na ‘uzmanlık eğitimi verilebilir’ yetkisi verildi.

2 Temmuz 2018’de Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Başkanlığı görevini Prof. Dr. Cansın Saçkesen aldı.

Şubat 2019’da ilk “Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlık Öğrencileri” alındı